fbpx

Menu

Sluit

Bucketlist

Zodra je van de camping afloopt sta je midden in de natuur. De omgeving ontdekken kan op veel verschillende manieren. Te voet, op de fiets, boven de boomtoppen of zelfs in een kano! Wat moét je nu echt gedaan hebben? We hebben een lijstje voor je samengesteld.

Gieten

Gieten is een esdorp met een kenmerkende Brink. Het is een levendig dorp waar alle basisvoorzieningen binnen handbereik zijn: supermarkt, bakker, slager, slijterij, kaaskoperij, tabaksspeciaalzaak, drogist en verschillende restaurants. Het ligt op 1 km van de camping dus je loopt of fietst er zo naartoe.

Cultuur

Cultuurliefhebber? Dan heb je aan onze camping een goede uitvalsbasis. Meerdere musea zoals het Drents museum, Hunebedcentrum, gevangenismuseum en Koloniën van Weldadigheid liggen in de nabije omgeving. Vanuit Gieten reis je gemakkelijk naar onder andere Assen, Groningen en Emmen. Maar ook de pittoreske dorpjes zoals Dwingeloo, Diever, Ruinen en Havelte zijn het zeker waard om een bezoekje aan te brengen.

Wandelen

Aan wandelroutes geen gebrek! Zo zijn er alleen al meer dan 15 verschillende wandeltochten. Denk hierbij aan de Knapzakroute, Hünenweg, Hondsrugpad het Drenthepad of voor de echte fanatieke wandelaar het Pieterpad. Bij de receptie liggen verschillende wandelroutes.

Fietsen en mountainbiken

Drenthe is niet voor niets vijfsterren fietsprovincie! Neem je fiets of mountainbike dus mee. Drenthe staat bekend om haar uitgebreide fietsnetwerk van maar liefst 1.200 kilometer. Onderweg kom je de mooiste natuur, hunebedden en kunst & cultuur van Drenthe tegen. En natuurlijk kom je even bij op een terras met taart en koffie. Bij de receptie liggen diverse fiets- en mountainbike-routes.

Kanoën

De rivier de Hunze is een mooi rustig riviertje dat door de schitterende natuur van Drenthe stroomt. Wil je kanoën? Loop dan even langs de receptie. Vlakbij de camping kan je namelijk kano's huren en zijn verschillende kano zwerftochten. In Spijkerboor kun je tussendoor genieten van een hapje en drankje in het dorpscafé ’t Keerpunt.

Vissen

Visliefhebbers halen hun hart op in het nabijgelegen Zwanemeer. Het meer zit vol vis en je hoeft niet alleen vanaf de waterkant vissen. Je kunt ook vanaf een bootje midden op het meer vissen. Heerlijk genieten van de stilte, de natuur en de mooie omgeving. In het Klein Zwanemeer zwemt een enorm bestand aan karper, ook de wit- en roofvis is ruim vertegenwoordigd en bestaat voornamelijk uit voorn, brasem, kolblei, zeelt, baars en snoek. Voor het vissen in Klein Zwanemeer heb je een speciale vergunning worden die je kunt halen bij de receptie.

Geocachen

Wil je de kinderen mee op pad maar beginnen ze al te zuchten bij het woord ‘wandelen’? Geen paniek, we hebben een oplossing. Geocaching is namelijk een spannende ontdekkingstocht door de omgeving rondom de boscamping. Met een gps-apparaat (je telefoon met GPS en internet) kom je op de mooiste plekken, op zoek naar de volgende schat. Dwaal over stille bospaden, wandel langs kronkelende riviertjes en ontdek de geheime plekjes van Drenthe. Bij de receptie leggen we je er alles over uit!

Attracties

Je vindt hier rust en stilte, maar ook talloze attracties! Loop gerust eens langs de receptie, we geven je graag de leukste tips!

Bucketlist tips

  • De schaapskudde op het Balloërveld
  • Gevangenismuseum in Veenhuizen
  • Hunebedcentrum met het grootste hunebed in Borger
  • Buitencentrum Boomkroonpad in het bos tussen Gieten en Borger
  • Het grootste open waterpark van Nederland DX Adventurepark
  • Dierenpark WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

 

Lees minder

Genieten in een prachtige omgeving