fbpx

Menu

Sluit

Beleven

Drenthe is één grote, stoere, buitenspeeltuin. Nergens in Nederland vind je zo’n verscheidenheid aan natuur. Eindeloze bossen, uitgestrekte heide, kronkelende riviertjes en typische Drentse es- en brinkdorpen. Ervaar het buitenleven zoals je nog niet eerder hebt gedaan.

Camping Zwanemeer is een boscamping. En zoals de naam doet vermoeden: we bevinden ons in een bosrijke omgeving. Dit betekent dat je alle geluiden van de natuur dicht om je heen hoort. Kortom: midden in de natuur met een authentieke sfeer!

Grafheuvels uit de IJzertijd

Grafheuvels? Ja echt! Je vindt ze in het Zwanemeerbos. In de ijstijd was het een kale, koude boel in Drenthe. Planten en dieren konden hier nauwelijks leven, maar toen het ijs ging smelten trokken rendieren en wolharige neushoorns hiernaartoe. Oermensen jaagden op deze rendieren. Later gingen de jagers planten verbouwen en werden ze boeren. Een overleden boer werd verbrand en begraven onder zand. Zo zijn de grafheuvels uit de IJzertijd in het Zwanemeerbos ontstaan. De grootste grafheuvel wordt de Konijnenheuvel genoemd.

Zwaanmeerveld

Op oude topografische kaarten van omstreeks 1900 wordt dit gebied het Zwaanmeerveld genoemd. In het uiterste noorden van het bosgebied ligt het Zwanemeer, een waterplas die is ontstaan na de zandwinning in het gebied. Het meer is laaggelegen tussen vrij steile, beboste oevers. Het bosgebied ligt op de Hondsrug, aan de rand van het dal van de Hunze.

Authentiek

Voel je één met het bos en de natuur. Boscamping Zwanemeer is een plek waar je geniet van de opkomende of ondergaande zon en een prachtige sterrenhemel. Hier is het ’s nachts nog echt donker! Kinderen noemen we hier ‘speurders van het woud’. Kinderen kunnen klimmen en klauteren in het bos en leren van alles over de natuur bij de Woudlopersclub. Heel belangrijk: vies worden mag!

Duurzaam

We zijn ons bewust van de natuur en omgeving. En zorgen daar goed voor, met elkaar. Respect voor onze leefomgeving vinden we dus heel belangrijk.

Avontuur

Verhalen rond het kampvuur met marshmallows. Spontane muziek bij het kampvuur. En ravotten in het oerbos. Pas op dat je niet verdwaalt! Hier beleef je avonturen. Krachtig en ongepolijst. We nodigen je van harte uit om onze stoere camping te beleven.

Lees minder

Genieten in een prachtige omgeving