fbpx

Menu

Sluit

Boscamping Zwanemeer

De stoerste camping van Nederland!

The clearest way into the universe is through a forest wilderness
- John Muir

Toe aan ontspanning? Kom naar Boscamping Zwanemeer en zet de wereld om je heen even op pauze. Wandel, fiets, mountainbike of geniet van de rust. Bij ons kampeer je tussen de bomen in het prachtige Zwanemeerbos. De camping bestaat uit twee delen: een deel oude boscamping dat als sinds 1934 bestaat en het nieuwe deel met open kampeervelden omringd met bomen. Onze boscamping ligt net buiten het dorp Gieten op de Drentse Hondsrug. Een plek om even helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuur in de oerprovincie Drenthe.

De boscamping in Drenthe voor kinderen

Alle 200 ruime kampeerplaatsen zijn autovrij. Dit betekent dat de kinderen veilig kunnen spelen! Op de camping is van alles te zien, doen en beleven. Ook voor de kleinste kampeerders. Op elk kampeerveld is een klein speeltuintje voor kinderen. Speel op de speeltoestellen, spring op de airtrampoline of klim en klauter door het bos. Een speelparadijs in de natuur. In het hoogseizoen organiseert het recreatieteam allerlei avontuurlijke activiteiten. Direct naast onze boscamping ligt het verwarmde openluchtzwembad Zwanemeer.

Zwanemeerbos, een speelparadijs in de natuur

Zwanemeerbos, een speelparadijs in de natuur

Vanaf Boscamping Zwanemeer loop je zo het Zwanemeerbos in. Over het bospad wandel je naar de grote waterplas omringd met bomen: het Zwanemeer. Kijk die bonte specht boven in de boom! En opeens sta je oog in oog met een ree. Verderop kom je visvijver Klein Zwanemeer tegen waar je kunt karpervissen. Zie jij trouwens de archeologische sporen uit het verleden? Het bos telt bijna veertig grafheuvels uit de IJzertijd! Voor kinderen is de natuur één grote, stoere speeltuin. Je klimt, klautert, speelt, ontdekt en leert veel van de natuur. Vies worden mag!

Natuurgebieden in Drenthe

Natuurgebieden in Drenthe

Boscamping Zwanemeer ligt in maar liefst twee prachtige natuurgebieden: Nationaal Park Drentsche Aa en de Hondsrug. Als echte avonturier verken je het Hunzedal kanoënd over de kronkelende rivier de Hunze. Spot jij de nieuwste inwoner van dit gebied? De bever. Die zijn zó leuk!

Esdorp Gieten

Esdorp Gieten

Het Drentse dorp Gieten is van oorsprong een esdorp met een kenmerkende brink. Dat was vroeger de centrale ontmoetingsplek voor dorpsinwoners én de plek waar het vee samen kwam. Gieten is nu een levendig dorp waar alle basisvoorzieningen binnen handbereik zijn: supermarkt, bakker, slager, slijterij, kaaskoperij, tabaksspeciaalzaak, drogist en verschillende restaurants. Vanuit Gieten reis je gemakkelijk naar onder andere Assen, Groningen en Emmen. Drenthe is dichtbij en toch ben je even helemaal weg.

mobile-image

Wat kan je op en rondom Boscamping Zwanemeer beleven en doen

Genieten in een prachtige omgeving