fbpx

Menu

Sluit

Ons verhaal

Droom

'If you can dream it. You can do it' - Walt Disney. Wij zijn Leonie Vorenkamp en Renee Vorenkamp. Tweelingzussen, geboren in Groningen op 27 december 1990 en opgegroeid in Drenthe. Het was altijd al onze droom een eigen gastenverblijf te beginnen. Tijdens en na onze studie hebben we samen veel reizen gemaakt. En elke keer wanneer we thuiskwamen ontdekten we de authenticiteit van Drenthe en het door bos en heide omringde dorp Gieten waar we zijn opgegroeid. Je raakt verstrikt in de geschiedenis, ontdekt het dramatische landschap en maakt contact met de prachtige natuur van deze oerprovincie. Wij willen andere mensen dit ook graag laten ervaren! En zo ontstond de droom om een gastenverblijf te openen in het Drentse Gieten.

Tweelingzussen

boscamping zwanemeer 415Op de basisschool is onze droom begonnen. Opa Henk Vorenkamp vertelde ons verhalen over onze overgrootouders Lammechien en Egbert Vorenkamp. Zij exploiteerden de dorpsherberg Hotel Centrum Vorenkamp aan de Brink in Gieten in het begin van de 20e eeuw. Onze droom bleef bestaan en na de middelbare school hebben wij allebei International Hospitality Management gestudeerd aan Stenden University Leeuwarden. Wij treden graag in de voetsporen van onze voorouders, maar dan met een gastenverblijf dat bij ons en onze waarden past. Wij gaan van kinds af aan altijd al graag kamperen op de meest bijzondere plekken.

Kamperen in het Zwanemeerbos

Toen kamperen steeds populairder werd ontstond er in het Zwanemeerbos in Gieten een kampeerterrein. Begin jaren zeventig werd dit gekocht door de familie Oosterhuis. De camping is daarna overgenomen door dochter Greet en haar man Aernold. Zij houden erg van reizen. Net als wij na een half jaar studeren in Zuid-Afrika! Tijdens zo’n reis zijn wij altijd met een tent onderweg en hebben wij veel campings bezocht – van basic campings met buitendouche in Botswana, campings in Zuid-Afrika met een braai tot hippiecampings in Australië. De leukste campings hebben een uniek karakter en bevinden zich op een bijzondere locatie. En om de stoere, authentieke camping in het bos een nieuwe toekomst te geven, namen wij de camping over.

LOOK DEEP INTO NATURE, AND THEN YOU WILL UNDERSTAND EVERYTHING BETTER
- Albert Einstein

Een nieuw avontuur

Renee is creatief en houdt van avontuur. Leonie houdt van verbinden en vrijheid. Met ons doorzettingsvermogen, doorgegeven van generatie op generatie, starten wij graag een nieuw avontuur. Boscamping Zwanemeer it is! De sporen uit het verleden – van de familie Vorenkamp en Greet en Aernold – vinden wij belangrijk en bewaren we voor de toekomst. Wij creëren graag een bijzondere plek die net even anders is dan anders.

Boscamping Zwanemeer

In Drenthe ben je even helemaal weg, maar dan dichtbij huis. Hier kun je helemaal ontspannen. Telefoon uit, boek mee. Kinderen lekker ravotten in het bos. ’s Avonds de BBQ of gezellig rondom het kampvuur. Tijd om helemaal op te laden. Dat kan op onze Boscamping Zwanemeer in onze oerprovincie Drenthe. Een stoere, ongedwongen camping in de ongerepte natuur, met hartelijke mensen.

Kom jij ook voor stoere avonturen en nieuwe herinneringen? Je bent van harte welkom!

Leonie hangmat                   Renee fotografie

 

mobile-image

Wat kan je op en rondom Boscamping Zwanemeer beleven en doen

Genieten in een prachtige omgeving