fbpx

Menu

Sluit

Woudlopersclub

De Woudlopersclub organiseert activiteiten voor jong en oud

In de zomervakantie organiseert de Woudlopersclub vele activiteiten op de camping. In het clubgebouw worden diverse activiteiten georganiseerd. Samen ga je op onderzoek uit en loop je niet meer dwars door het bos, maar duik je er helemaal in. Proef, voel, bekijk, ruik en luister naar het bos. Dompel jezelf onder in bosweetjes! Om je een idee te geven van de activiteiten:

Knutseluurtje

De kinderen kunnen helemaal los in hun creativiteit al dan niet samen met de ouders. Weet jij wat je bijvoorbeeld allemaal kan doen met een tak? Het kan alles worden wat je maar wilt! Een spoorzoekerstok, een magische toverstaf of bijvoorbeeld een zwaard. Takken zijn het vertrekpunt voor eindeloze avonturen van generaties kinderen over de hele wereld.

Spoorzoeken

Overal zijn sporen. En deze sporen vertellen iets, geschreven in de geheimtaal van de natuur. Leer om te kijken en te luisteren. Wat ruik je? Wat hoor je? Wat hoor je niet? Als je goed kijkt, vind je overal sporen van dieren. En niet alleen pootafdrukken. Dieren laten veel meer sporen achter.

Raket schieten

's Middags mogen de kinderen, al dan niet samen met hun ouders, een echte raket bouwen van een petfles. De petfles mag worden versierd, beschilderd en/of beplakt. 's Avonds wordt de raket met hoge waterdruk de lucht in geschoten, soms wel honderd meter hoog! En de raket die het langst in de lucht blijft en de mooiste raket krijgen een prijs. Leerzaam, creatief en vooral heel erg leuk.

Dierengeluidenspel

Ga in het schemerdonker op zoek naar de dieren in het bos die geluiden maken. Per groep krijg je een scorekaart mee waarop de dieren staan aangegeven. Door goed te luisteren spoor je alle dieren op en verzamel je punten.  Maar let op! Zorg dat je de ratelaar niet tegenkomt, dan krijg je strafpunten.

Stokbrood bakken

Bij kamperen hoort een kampvuur, en hoe leuk is het dan om boven het vuur je eigen brood te bakken? Stokbrood bakken is inmiddels een traditie geworden op Boscamping Zwanemeer. Neem een goede stok mee, wandel naar het strandje bij het Zwanemeer in het bos, rol deeg om de stok en bakken maar!

Vissen

Vlakbij de camping bevindt zich Klein Zwanemeer waar je normaliter tegen vergoeding kunt vissen op karpers. Boscamping Zwanemeer organiseert speciale vismiddagen voor de kinderen. De kinderen mogen dan samen met hun vaders (en moeders) vissen. Een rustgevende activiteit met de nodige spanning, want wie vangt de grootste vis?

Geocachen

Geocachen, wat is dat? Geocachen is nog redelijk onbekend in Nederland, terwijl het een ontzettend leuke activiteit is om op een originele manier de omgeving te verkennen. Aan de hand van GPS coördinaten ga je op zoek naar de cache, de schat. Dit is een klein doosje met een boekje waar je kunt noteren dat je de cache hebt gevonden. Er liggen tientallen caches in de directe omgeving, voor beginners, speciaal voor kinderen of voor echte puzzelaars.

Genieten in een prachtige omgeving