Zoover150

fotofilmipad2

Geopark de Hondsrug: ontdek de historie en natuur van Drenthe!

De geschiedenis van Drentse natuur is eeuwenoud en geologisch gezien uniek in haar soort. Al in de ijstijd werd het landschap op een bepalende manier gevormd. Door schuivende ijsplaatsen, smeltwater en grote zwerfkeien werden heuvels, dalen en kronkelde riviertjes gemaakt. Ook de hunebedbouwers hebben met hun indrukwekkende grafmonumenten hun stempel gedrukt op de omgeving. Al deze bijzonderheden maken het Geopark bij uitstek de perfecte locatie voor een gezellig en leerzaam dagje uit.

Het enige Geopark in Europa!

Elk Geopark heeft haar eigen identiteit en onderscheidt zich van andere natuurgebieden. Geopark de Hondsrug is pas een officieel erkend Geopark sinds 5 september 2013. Het betekent dat het park nu onderdeel uitmaakt van het Europese Geopark Netwerk en onder toezicht staat van UNESCO. Dit is extra bijzonder omdat het niet alleen het enige Geopark van Nederland, maar zelfs van heel Europa is!

Op expeditie door het Geopark

Omdat er in het Geopark zoveel mooie dingen zijn te zien, zijn er speciaal voor de bezoeker verschillende expedities uitgezet. Het is een perfect uitstapje als u geïnteresseerd bent in natuur, geologie en geschiedenis! Elke expeditie begint bij een expeditiepoort. Op dit moment zijn er expedities op het gebied van IJstijden en Prehistorie, Veen, Kunstenaars in het Hondsruggebied en Sporen van strijd. Gedurende de gehele tocht wordt u op een spannende, leerzame maar bovenal leuke manier bijgepraat over het Geopark.

Bezoek de website van Geopark de Hondsrug voor meer informatie.

Lang voorseizoen

Kort voorjaar

voorseizoen 2

Meihepi

Hemelvaart Pinksteren onbewoond

Volg ons

facebooktwitteryoutube

Zwanenmeer
wordt door onze gasten gewaardeerd met een score van 8.8 uit 10 op basis van 99 beoordelingen.

Bekijk onze reviews

Samenwerkingsverbanden

drenthecampingsnpdrentseawifisiteacsianwblogores

CampingNavigatorhondsrug-banner1moKunstKeten logo3