Zoover150

fotofilmipad2

Camping Zwanemeer op de Hondsrug

Familiecamping Zwanemeer is gelegen op de Hondsrug. Deze zandheuvel strekt zich uit van de stad Groningen tot aan Emmen en behoort tot een van de hoogste punten van Drenthe. De natuur bestaat uit mooie boompartijen, eindeloze velden en biedt genoeg gelegenheid voor een mooie wandel-of fietstocht!

Natuurgebied de Drentsche Aa

De Hondsrug is in totaal meer dan 70 kilometer lang en ligt in het natuurgebied de Drentsche Aa. Dit gebied behoort tot een van de mooiste stukjes natuur in Nederland. Of u nu houdt van afgelegen vennetjes, pittoreske dorpjes of ongerepte paden, de Drentsche Aa heeft het allemaal. Het landschap biedt genoeg moois om uren te kunnen genieten!

Camping met prachtige ligging op de Hondsrug

De prachtige ligging van Camping Zwanemeer op de Hondsrug zorgt er voor dat u tijdens uw vakantie regelmatig een mooie wandel- of fietstocht kunt maken. Maar naast een fantastische omgeving biedt onze gezellige familiecamping u nog veel meer. Zo hebben wij bijvoorbeeld een aantal goed onderhouden kampeervelden, een uitgebreid zwembad met verschillende baden en een zeer enthousiast en professioneel recreatieteam! Kijk hier voor meer informatie over onze camping en faciliteiten.

Ontstaan van de Hondsrug

De Hondsrug is al eeuwenoud en is een van de overblijfselen van de laatste IJstijd. Door het verschuiven van dikke lagen ijs werden keileemresten verplaatst, wat uiteindelijk de Hondsrug heeft gevormd. Maar de lagen ijs namen niet alleen keileem mee, ook grote keien werden op deze manier verschoven. Op de Hondsrug zult u dan ook regelmatig een van de vele keiweggetjes tegenkomen.

Lang voorseizoen

Kort voorjaar

voorseizoen 2

Meihepi

Hemelvaart Pinksteren onbewoond

Volg ons

facebooktwitteryoutube

Zwanenmeer
wordt door onze gasten gewaardeerd met een score van 8.8 uit 10 op basis van 99 beoordelingen.

Bekijk onze reviews

Samenwerkingsverbanden

drenthecampingsnpdrentseawifisiteacsianwblogores

CampingNavigatorhondsrug-banner1moKunstKeten logo3