Zoover150

fotofilmipad2

Actief de natuur van Drenthe ontdekken

Camping Zwanemeer is omgeven met prachtige natuur. Nergens in Nederland vindt u zoveel diversiteit aan bomen en gewassen als in Drenthe. Daarbij is de Drentse Aa een uniek stukje Drenthe. De natuur kenmerkt zich door de eindeloze bossen, uitgestrekte heiden, meanderende riviertjes en de typische Drentse es- en brinkdorpen. Ontdek deze schitterende natuur en de historie van Drenthe tijdens een mooie wandel- of fietstocht, of misschien wel te paard of te water. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar staan garant voor een geweldige ervaring!

Wandelend de natuur verkennen

Om u optimaal te laten genieten van deze natuur zijn er tal van wandel- en fietstochten uitgezet. Zo zijn er alleen al meer dan 15 verschillende wandeltochten! Denk hierbij aan de Knapzakroute, het Drentse Pad of voor de echte fanatieke wandelaar het Pieterpad. Alle tochten laten u de schoonheid van de Drentse natuur zien.

Ontdek Drenthe op de fiets

Drenthe staat bekend om haar uitgebreide fietsnetwerk van maar liefst 1.200 kilometer. Onderweg komt u de mooiste dingen tegen, prachtige natuur, hunebedden en kunst en cultuur van Drenthe. Geniet van een drankje in de restaurantjes in de pittoreske dorpjes. Op de receptie hebben wij diverse fietsroutes voor u en geven wij graag tips voor de mooiste plekjes in Drenthe.

Drenthe te paard of te water

Maar fietsen en wandelen zijn niet de enige manieren om het Drentse landschap te leren kennen. Wat dacht u van de vele ruiterroutes door het bos? U kunt te paard de mooiste tochten maken door de natuur en de Hondsrug ontdekken.

Ook adviseren wij eens een kanotocht te maken over de rivier de Hunze. Wij zetten u gratis af en komen u weer ophalen wanneer u te water de omgeving heeft ontdekt. Ontdek op deze manier alle goed bewaarde en schitterende plekjes van Drenthe!

Avonturiers op pad!

Rondom Camping Zwanemeer zijn er ook meerdere avonturenroutes uitgezet door On Track. Tijdens deze wandel- of fietsroute leert u allerlei leuke weetjes over de Drentse natuur en of de bewoners van dat gebied. De tochten zijn voor zowel jong als oud erg leuk om te doen. Enkele voorbeelden zijn:

Lang voorseizoen

Kort voorjaar

voorseizoen 2

Meihepi

Hemelvaart Pinksteren onbewoond

Volg ons

facebooktwitteryoutube

Zwanenmeer
wordt door onze gasten gewaardeerd met een score van 8.8 uit 10 op basis van 99 beoordelingen.

Bekijk onze reviews

Samenwerkingsverbanden

drenthecampingsnpdrentseawifisiteacsianwblogores

CampingNavigatorhondsrug-banner1moKunstKeten logo3